Erzurum, oksijen depolarına kavuşacak

Atatürk Üniversitesi'ne ait yerleşke ve Dadaşkent arasındaki ormanlık alanda 12 hektar alanda yeniden ağaçlandırma yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman Bölge Müdürlüğü de Palandöken Dağı'nda yine geçtiğimiz yıl çıkan yangında yok olan alanda ağaçlandırma çalışması yapacak.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Şube müdürleri Cafer Orhan ve Ferit Torunoğlu ile birlikte yanan ormanlık alanlarda incelemelerde bulunarak, hazırlanan raporu değerlendirdi. Rapora göre Atatürk Üniversitesi'ne ait yerleşke ve Dadaşkent arasındaki ormanlık alanda 12 hektar alanda yeniden ağaçlandırma yapılacağı belirtilirken, 5 hektar kadar bir alanda ise ıslah çalışması yürütülecek. Bu çalışmaları Atatürk Üniversitesi kendi imkanlarıyla yapacak.

Öte yandan Palandöken'de Kayak Merkezi'nin doğu kısmındaki ağaçlık bölgede geçtiğimiz yıl kül olan 10 hektarlık alandaki ağaçlandırmayı da Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü gerçekleştirecek. Vali Sebahattin Öztürk, ağaç varlığının hayati bir öneme sahip olduğunu anımsatarak, Erzurum merkez ve çevresinde 60 yılın eseri olan orman varlığının korunması için herkesin azami duyarlılığı göstermesi gerektiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, ağaçları yanan bölgede ağaçlandırmanın kısa sürede gerçekleştirileceğini, ayrıca yangınları önleyici bazı tedbirlerin alındığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber